Passa al contingut principal

MANIFEST PER A LA RECUPERACIÓ DE LES RESTES DEL MONESTIR DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON I DEL SEU ENTORN

L’any 2020 es va constituir l’Associació d’Amics del Monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron amb l’objectiu d’estudiar i difondre la seva història, així com de recuperar i museïtzar les seves restes arqueològiques, que es troben íntegrament dins del Parc Natural de la Serra de Collserola.

L’esmentat monestir i el seu entorn han estat sotmesos des de fa més d’un segle a un procés continuat de degradació. A l’enderroc del nucli monàstic poc després de 1835, el va continuar malmetent el traçat de la carretera de la Rabassada. En el transcurs del segle XX, la incúria i la construcció d’una benzinera damunt del seu emplaçament original van acabar d’esborrar gairebé el seu record.

L’any 2023 es va demanar formalment a l’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte d’Horta-Guinardó, l’elaboració d’un PLA DIRECTOR per protegir el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron i el seu entorn natural i paisatgístic. 

CONSIDEREM que ha arribat el moment de recuperar les seves restes arqueològiques i el seu entorn natural i paisatgístic, mitjançant aquest pas previ, l’elaboració d’un PLA DIRECTOR sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron.

ENTENEM que l’esmentat PLA DIRECTOR ha d’establir un marc regulador que ha de ser compartit per les diferents administracions competents i el món acadèmic. Una eina, en definitiva, destinada a la recuperació, identificació, conservació i senyalització de les restes del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron.

DEMANEM a les diferents entitats interessades en la defensa i protecció del patrimoni, el seu suport a aquesta iniciativa que té per objectiu la recuperació històrica, material i arqueològica de les restes del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, així com del seu entorn natural i paisatgístic, per fer-lo accessible i donar-lo a conèixer a tots els ciutadans de Barcelona i del país en general. 
 


Barcelona, gener de 2024

L’Entitat s’adhereix al MANIFEST PER A LA RECUPERACIÓ DE LES RESTES DEL  MONESTIR DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON I DEL SEU ENTORN

Per accedir al document original PDF 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aplec i Fotos dinar a Can Soler al peu de Sant Jeroni de la Vall d'Hebron

Un dia 13 del mes de juliol del 2023 una colla de joves somiadors, entre inaugurar la seu social i les "neteges de la muntanya", van trobar un espai i un moment en el temps per compartir, al mes pur estil jerònim, una amanida de llenties (estil Juli) amb verdures i fruits de l'hort (de l'Àngels) maridat amb vi trepitjat per algú que no coneixem. El resultat un acord rotund que ja voldrien moltes corporacions a l'hora de elaborar els seus plans d'acció. Nosaltres després d'un debat intens però entranyable sobre la qualitat de l'ombra, l'airet, el blau del mar, el blau del cel i els productes de la taula, vàrem acordar amb el permís dels no presents, que estem en condicions de repetir el dinar un altra dia.

Capítol 3 - Tramvia Elèctric a Horta

05072022 - Horta - Tramvia a la Plaça del Mercat (Pl.Eivissa)- 1916 - Foto.Desc.- Colec. Jordi Vila Traguany.- SCAN.097   05072022 - Horta - Tramvia elèctric. Línia Pl.Urquinaona_Horta - 1930 aprox.- Foto. Desc.- Colec. Jordi Vila Traguany.-  SCAN.133 06032012-Horta-Tramvia bústia correus-1915 (Pg.Maragall)-Foto. Desc.- Colec. Jordi Vila Traguany.- trambústia_ 07042018-Horta-Tramvia 45 -Arribada a l'actual Pl.Eivissa , per carrer Fúlton -1906-Foto.Desc.-Colec. Jordi Vila Traguany.-SCAN.850 08072022 - Horta - Pg.Maragall, vist des dels Quinze. A la dreta, Torre LLobeta - 1915 aprox.- Foto. Arxiu Torre LLobeta - Colec. Jordi Vila Traguany.- SCAN.364 09042018-Horta-Plaça Maragall -1940-Foto.Desc.-Colec. Jordi Vila Traguany.- maragall40 10122022- Horta- Inauguració Tramvia a Horta - 1901 -2004- Pintura Autor. Joan Solé _Nito_-Colec. Jordi Vila Traguany.- tramvia 1901_