Passa al contingut principal

BON NADAL A TOTS - Una manera de Calendari d'Advent (de l'1 fins el 24)

 

Amb l'esperança que el proper any la nostra vida torni a ser, com a mínim, una mica més normal.

Per a tots els nostres lectors, us enviem a manera de Calendari d'Advent els diferents fragments musicals que des de la reconstruïda Frauenkirche de Dresden pengen diariament a la xarxa des de l'1 de desembre passat.
Aquesta magnífica església barroca luterana, símbol de Dresden, es va enfonsar arran del bombardeig destructiu de l'aviació aliada gairebé a la fi de la segona guerra mundial, el dia 18 de febrer de l'any 1945.
No fou fins l'any 2005 que aquesta magnífica joia del barroc fou acabada de reconstruir, amb el suport dels antics bàndols contendents a la guerra, i llueix, ara de nou, a l'Skyline de Dresden. 
Doncs bé, aquí teniu el Calendari d'advent fet des de la Frauenkirche (ESGLÉSIA DE NOSTRA SENYORA) de Dresden corresponent a aquest any 2021.
Si cliqueu el primer enllaç "porta 1 de desembre, Türchen 1 en alemany", s'aniran obrint consecutivament la resta sense que calgui fer res.

porta 1 de desembre Türchen 1
porta 2 de desembre Türchen 2
porta 3 de desembre Türchen 3 
porta 4 de desembre Türchen 4
porta 5 de desembre Türchen 5
porta 6 de desembre Türchen 6
porta 7 de desembre Türchen 7
porta 8 de desembre Türchen 8
porta 9 de desembre Türchen 9
porta 10 de desembre Türchen 10
porta 11 de desembre Türchen 11
porta 12 de desembre Türchen 12
porta 13 de desembre Türchen 13
porta 14 de desembre Türchen 14
porta 15 de desembre Türchen 15
porta 16 de desembre Türchen 16
porta 17 de desembre Türchen 17
porta 18 de desembre Türchen 18
porta 19 de desembre Türchen 19
porta 20 de desembre Türchen 20
porta 21 de desembre Türchen 21
porta 22 de desembre Türchen 22
porta 23 de desembre  Türchen 23
porta 24 de desembre  Türchen 24

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SANT JERONI A LA MUNTANYA - COMENTARIS DE JOAN AMADES

EXTRETS DEL LLIBRE AUCA DE LES FUNCIONS DE BARCELONA  Aquest dia tenia lloc un aplec al convent   de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, situat a mig aire de la muntanya del Tibidabo, vers el cantó de Tramuntana, damunt el vell camí de la Rabassada i de Vista-rica, a la carena de Collcerola. Era molt concorregut perquè marcava la darrera sortida camperola de l’any. Hi anaven els qui patien de l’estómac, per poder beure aigua   de la Font del Bacallà, a la qual eren atribuïdes grans virtuts digestives. La gent deia que coïa el menjar amb gran pressa. Segons la veu popular, si hom posa un bacallà sencer sota el seu raig, al cap de dues hores s’ha dissolt tot, és a dir, se l’ha menjat completament, i no en resta sinó l’espina. La fadrinalla del braç arremangat anaven a dinar a la Font Tenebrosa per veure si en sortia el diable; perquè, segons dir de la gent, dóna a l’infern. Les nits de gran tempesta en sortia en Banyeta amb la cua tota   enravenxinada i se’n baixava   muntanya avall a

L'HOSPITAL DE POBRES DE SANT JERONI DE LA VALL D'HEBRON

Els ordres religiosos cristians incloïen l'Hospitalitat i l'Atenció als malalts, en seu sentit caritatiu i pietós. El monestir atenia i oferia hospitalitat, donava aixopluc i menjar als pobres i peregrins, transeünts i malalts del l’antic camí de Collserola que passava pel davant del monestir. Els allotjava i alimentava "ab la charitat acostumada" en especial en l'aplec que s'organitzava la diada de Sant Jeroni, el 30 de setembre, en que n'hi pujaven en gran nombre, superior al centenar. Si bé una provisió del rei Joan II, del 12 de novembre del 1478, obligava els vianants a desviar-se del monestir per anar a Sant Cugat, amb un ban o crida pública sota pena de mil florins de multa. Document que Josep Fiter recollia de l'antic arxiu del monestir i publicà el 1875: "Davant n(ostr)a Ma(gesta)t es stat exposat humilment p(er) part del prior e frares del monestir de sent Jeronim appellat de la val de bron situat en lo territori de la dita ciutat co

El primer Aplec de Sant Jeroni del primer aniversari de la nostra Associació

  El primer Aplec de Sant Jeroni del primer aniversari de la nostra Associació l'hem fet al centre Cívic casa groga. Participant del seu 30è aniversari, i presentant-nos al barri. He de dir amb molt cordial acceptació i amb ganes d'ajudar-nos per part de les altres associacions, col.lectiu Agudells -no cal dir-, Associació de veïns, Associació de Joves...simpatitzant i col.laborant amb els nostres objectius, que també són del barri. Ens ha presentat el Colectiu Agudells, en Juli, i en nom dels Amics, jo mateix (l'Oriol)  he exposat que avui era també el dia de Sant Jeroni, el nostre primer aniversari com associació, i els nostres objectius. L'acte es va celebrar a l'exterior del Centre Cívic a les 19:30 hores. AAMSJVH